Image

Koningin Máxima eregast bij Kerst Muziekgala

Het Kerst Muziekgala, waarvan de opnames werden gemaakt in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, had als eregast koningin Máxima. Scholieren uit alle provincies konden de hand schudden en zelfs een knuffel geven aan onze vorstin. Dit muziekfeest is ten behoeve van het goede doel “Méér Muziek In De Klas”, een organisatie die zich inzet voor meer muziekonderwijs.

Kerst Muziekgala 2018

De Grootste Schoolband van Nederlands stond ook dit jaar weer op het podium. Met maar liefst 300 kinderen uit alle provincies van Nederland die kinderen, leerkrachten en ouders een spetterend optreden gaven, stond de Brabanthallen op z’n kop. Naast de Grootste Schoolband van Nederland stonden ook Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Matt Simons, Haevn, Tommie Christiaan, Sharon Dorson en jonge muzikanten op het programma. Alles natuurlijk voor en door kinderen. Het hele gala werd aan elkaar gepraat en gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro.

Meer Muziek In De Klas

Muziek speelt in het leven van kinderen en jongeren een niet weg te denken rol. De media pakken dit feilloos op met verschillende muziekprogramma’s en talentenjachten. Op muzikaal gebied is Nederland belangrijk. Waardering van muziek zit diep verankerd in de samenleving. Dit biedt kansen om de toegevoegde waarde van muziekonderwijs te activeren. Die toegevoegde waarde wordt inmiddels breed erkend. Muziek is te verbinden met alle andere schoolvakken, waardoor ook de ‘muzikale intelligentie’ het begrip voor de lesstof in deze vakken bevordert. Door samen muziek te maken ervaren mensen de aanwezigheid van anderen en ontwikkelen zij empathie en gemeenschapszin. Muziek is een verrijking van het onderwijs, vanwege de bijdrage aan de brede ontwikkeling en aan diverse niet muzikale prestaties. Muziekonderwijs is dus van groot maatschappelijk belang. Meer Muziek In De Klas: “We gunnen het ieder kind om zich muzikaal te kunnen ontwikkelen. School is de plek waar de basis voor deze ontwikkeling gelegd wordt, die na en buiten school kan worden voortgezet.”

Trots

Het bezoek van koningin Máxima was de kers op de taart voor Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Dit prachtige gala is een geweldig initiatief en dat de Brabanthallen hiervoor het podium mogen bieden is geweldig.  Koningin Maxima geeft ook een reactie in het Brabants Dagblad“Fantastisch”, zegt de koningin, omringd door de chique uitgedoste kinderen die haar met stralende ogen aankijken. “Dat jullie hier op het podium staan om hele mooie muziek te maken. Zet ’m op, heel veel succes!”