Locatie als: Deltacongres in de IJsselhallen

Hoe de IJsselhallen als congreslocatie fungeerde

Op donderdag 1 november 2018 was het Negende Nationaal Deltacongres in de IJsselhallen Zwolle. Vanaf 9.15 uur stonden de deuren open om de deltacommunity te ontvangen. Het Deltacongres stond dit jaar in het teken van “Doorwerken aan de delta: Nederland tijdig aanpassen aan klimaatverandering”. Wij blikken terug op de succesvolle combinatie van het congres in de IJsselhallen.

Dit jaar was een bijzonder congres. Het is tien jaar na het advies van de tweede Deltacommissie onder leiding van Cees Veerman. Dit advies bevatte inzichten in wat klimaatverandering voor de deltawerken in Nederland met zich meebrengt. Het advies dat in 2008 de basis heeft gelegd voor het Deltaprogramma dat nu gehouden is.

 

De locatie

Op ruim 10.000 vierkante meter kreeg het congres de ruimte voor een inhoudelijk, plenair programma, werksessies over actuele vraagstukken. Ook was er een Deltaparade, waar organisaties en programma’s die aan het Deltaprogramma verbonden zijn zich presenteerden en waar kennis en ervaringen konden worden gedeeld.  

De Aa-hal werd voornamelijk gebruikt om het congres vorm te geven. In het midden van deze hal was de Deltaparade. Deze Deltaparade was de centrale ontmoetingsplek, waar stands met actuele informatie, innovaties en contacten stonden. Dit jaar waren er maar liefst vier theaters op de Deltaparade waar presentaties, workshops en gesprekken waren geprogrammeerd.  

De aansluitende Diezehal werd ingezet als de grootste theaterlocatie, waar de grootste plenaire programmaonderdelen gehouden werden. Deze zaal was voorzien van een podium en zitplaatsen, waardoor alle 1.500 bezoekers het plenaire programma konden bijwonen.

Het congres over klimaatverandering

Tijdens het congres werden 1.500 deelnemers verwacht afkomstig uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen. Alle betrokkenen bij en geïnteresseerden in het deltaprogramma waren welkom. 

De deltacommissaris, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies (IPO), de waterschappen (UvW) en de gemeenten (VNG) hadden een gevarieerd programma voorbereid. Het congres werd geopend door de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Sprekers in het plenaire programma waren onder andere, architect Reinier de Graaf, partner van het Office for Metropolitan Architecture (OMA), en journalist en auteur Tracy Metz.

Wilt u meer informatie over organiseren in IJsselhallen Zwolle of één van onze andere congreslocaties? Vraag dan ons locatiemagazine aan.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo