Wát een feest: Bierpop 2018

Voor de eerste keer in IJsselhallen Zwolle

Voor de eerste keer stond Bierpop in IJsselhallen Zwolle. Dit festival, voor de vierde keer mede georganiseerd door drijvende kracht Sanne Hans (Miss Montreal), stond in het teken van “bier, bands en allemaal leuke mensen”. Wij blikken terug op deze geweldige afsluiter van het festivalseizoen.

Voor de eerste keer in de IJsselhallen

De eerste drie keren werd Bierpop georganiseerd in Hardenberg. Dat de keuze dit jaar viel op IJsselhallen Zwolle was logisch. De organisatie: “Zwolle is wat ons betreft de perfecte stad voor Bierpop next level. En nét wat dichterbij voor iedereen uit het westen van het land, ook belangrijk. Door de goede OV aansluiting in Zwolle kan iedereen veilig thuiskomen, daarom hebben we geen indoor camping dit jaar.”

Afsluiter van het festivalseizoen

Ook dit jaar was Sanne Hans (Miss Montreal) de drijvende kracht achter Bierpop. Ze is er dan ook erg trots op dat dit jaar het vierde jaar is dat Bierpop werd georganiseerd: “De vierde keer alweer! En nu dus in Zwolle, ook een te gekke stad. Voor mij is het ook de perfecte afsluiter van het festivalseizoen: net als je afkickverschijnselen begint te krijgen, is er nog Bierpop in november. Bier, bands en allemaal leuke mensen: eigenlijk is het supersimpel. Ik heb er onwijs veel zin in. Zie ik jullie daar?!”

Line up en NPO Radio 2

Door de uitbreiding van het festival met een extra podium, was het mogelijk om een nóg grotere line up te realiseren. Met optredens van Kensington, Suzan & Freek,  Wulf en natuurlijk Miss Montreal zelf op het hoofdpodium was het al een feest. Maar door de toevoeging van het Bruispodium kregen bands zoals Cold Turkey, Money & The Man, The Cool Quest en Stones Sessions ook (letterlijk) een podium.

Ook nieuw op deze editie van Bierpop was het NPO Radio 2 Muziekcafé. Het festival begon door dit café eerder, met optredens van onder andere Diggy Dex, The Cool Quest en Miss Montreal. Daarna werd het festival live uitgezonden op NPO Radio 2, gepresenteerd door Daniël Dekker en Corné Klijn.

Dat de keuze voor IJsselhallen Zwolle goed is bevallen, dat staat als een paal boven water. Om de organisatie van Bierpop maar even te citeren:

“Bierpop 2018 in de IJsselhallen in Zwolle. Mooi man!”

Wilt u meer informatie over IJsselhallen Zwolle of één van onze andere beurzen- en evenementenlocaties? Vraag dan ons locatiemagazine aan.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo