Burgemeester Schuurmans opent jubileum editie van vakbeurs SMTB!


 Image

Een bijzondere dag voor de oudste en langstlopende vakbeurs in Nederland: de Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek (SMTB). Al 70 jaar bestaat deze beurs en dit jaar viert SMTB haar jubileum. Voor deze speciale gelegenheid was burgemeester Schuurmans van Haarlemmermeer aanwezig om de beurs feestelijk te openen! Een goede start van het jaar voor SMTB die alweer voor de achtste keer plaatsvindt in Expo Haarlemmermeer. 

 Image       Image

Over SMTB
Er is geen sector waarin zoveel is geïnnoveerd als de bloembollensector. Van een sector waar alles handmatig gebeurde, is het hele proces zo goed als gemechaniseerd. Er worden zelfs röntgen ingezet om te controleren of een bol gezond is.

Daarnaast ligt de focus op energiebesparing en verduurzaming van bijvoorbeeld de gewasbescherming. Mede door deze innovaties is de Nederlandse bloembollen- en sierteeltsector wereldwijd toonaangevend. De exportwaarde bedroeg in 2018 zo’n 6,5 miljard euro.

De SMBT vindt zijn oorsprong in de Bollenstreek, waartoe ook Zwaanshoek van de gemeente Haarlemmermeer behoort. Sinds acht jaar vindt de SMBT vanwege de goede bereikbaarheid plaats in de Expo in het Haarlemmermeerse Vijfhuizen.