3 tips voor het organiseren van een duurzaam event

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic in de evenementenbranche. Vaak gaat het over milieu en energie, maar het begrip duurzaamheid is veel breder dan dit. Duurzaamheid is een van de vier belangrijkste locatietrends in de evenementenbranche. Lees hieronder hoe je duurzaamheid op drie manieren kunt toepassen in je evenement.

Samenwerking

Duurzaamheid heeft als doel om toekomstgericht te denken. Een duurzame samenwerking zorgt voor een langdurige relatie, nieuwe inzichten voor beide partijen en vergroot de kans op een succesvol event. Een duurzame samenwerking realiseer je door een locatie te kiezen die kennis en kunde paraat heeft, meedenkt, flexibel is en net dat extra stapje zet.

Catering

Een opvallende trend in de eventbranche is duurzame en biologische catering. Bied daarom de bezoekers van je event eerlijke en gezonde producten aan. Denk bijvoorbeeld aan verse smoothies en biologische friet aangeboden in foodtrucks, maar ook aan het gebruik van biologisch afbreekbare disposables.

Locatie

Ook evenementenlocaties investeren steeds meer in duurzaamheid. Steeds meer locaties gaan duurzaam te werk door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen en verantwoord om te gaan met afvalverwerking. Ook een goed te bereiken locatie nabij het centraal station is belangrijk op het gebied van duurzaamheid. Op deze manier blijft de auto vaker staan en wordt er vaker gereisd met het openbaar vervoer, om zo CO2-uitstoot te beperken. Kies dus daarom voor een duurzame locatie voor jouw evenement.

Door gebruik te maken van bovenstaande drie manieren, realiseer je een duurzaam en succesvol evenement en draag je bij aan een betere wereld!

Interesse in een duurzaam evenement bij Libéma? Neem dan een kijkje bij Expo Haarlemmermeer. Deze bijzondere locatie in de buurt van Schiphol ligt in een groene omgeving en is daarom voor elk duurzaam evenement de ideale optie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo