6 tips voor een onvergetelijk bedrijfsfeest

24 oktober 2017

Personeelsuitjes en bedrijfsfeesten zijn niet alleen erg belangrijk voor de sfeer binnen de organisatie. Het is ook dé manier om werknemers te belonen voor hun inzet en de resultaten. Hoe zorg je ervoor dat jouw feest een succes wordt?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder vind je zes tips voor een geslaagd bedrijfsfeest.

1. Een warm onthaal
Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Dat geldt voor jezelf, maar net zo goed voor een bedrijfsfeest. Kies bijvoorbeeld voor een komisch duo dat aan de deur staat en iedereen bij aankomst in de maling neemt. Wanneer je een thema hebt zoals Halloween, zorg er dan voor dat je gast de stuipen op het lijf worden gejaagd door verklede gastheren en -vrouwen.

2. Een bijzondere openingsact
Een bedrijfsfeest wordt meestal afgetrapt met een welkomstspeech. Een welkomstspeech is een optie, maar originaliteit wordt beloond. Begin de avond met een flashmob, een act of een lasershow en je weet zeker dat iedereen het nog maanden over deze opening zal hebben.

3. Dj in combinatie met live band
Boek je een dj of laat je een live band de muziek verzorgen? Waarom kiezen als het allebei kan? Een band in combinatie met een dj zorgt ervoor dat je een mooie overgang hebt in je programma, iedereen snel in de feeststemming komt en dat binnen no time de dansvloer gevuld is.

4. Vermaak voor de niet-dansers
Met goed entertainment en goede muziek kan de avond niet meer stuk. Toch zijn er altijd gasten die minder van dansen houden. Het is daarom extra leuk als zij verrast worden door middel van ander entertainment zoals casinotafels, een fotobooth of een cocktailbar waar je zelf cocktails kan maken.

5. Met z’n allen afsluiten
Je wilt voorkomen dat je gasten eerder weggaan dan gepland. Zorg er daarom voor dat je afsluit met een knaller. Boek een bekende Nederlandse zanger zoals Guus Meeuwis of Marco Borsato, waardoor je zeker weet dat iedereen zal blijven.

6. Een inspirerende locatie maakt je feest compleet
Een onvergetelijk bedrijfsevenement valt of staat met de locatie. Het is immers hét fundament van elk feest. Daarom is het ook belangrijk dat de locatie origineel en onderscheidend moet zijn: de gasten moeten verrast worden!

 

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo