Trends en ontwikkelingen in 2019

Groene events en andere trends in de evenementenbranche

In 2018 kregen evenementen en beurzen een steeds meer groen en duurzaam karakter. Ook in 2019 zal deze trend zich voortzetten. Met welke andere ontwikkelingen moeten organisatoren rekening houden?

Groen en duurzaam

Het is geen verrassing dat groen en duurzaamheid steeds vaker terugkomt op evenementen. De opmars begon enkele jaren terug met gezonde en duurzame voeding, dit jaar verschuift de focus naar het gehele evenement. Zo komen steeds meer evenementenlocaties in aanmerking voor een green key-certificaat, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Locaties met deze keurmerk hebben bewezen dat ze er alles aan doen om het milieu te sparen zónder dat bezoekers op comfort en kwaliteit hoeven in te leveren.

Totaalbeleving

Alles draait om de beleving. De uitdaging is om van een evenement een memorabele beleving te maken. De locatie speelt hierin een grote rol. Niet alleen dragen exclusieve en excentrieke evenementenlocaties bij aan de beleving, ook de bereikbaarheid wordt steeds belangrijker. Daarnaast moet een locatie bezitten over voldoende parkeergelegenheid en moeten alle beschikbare faciliteiten op orde zijn om het totaalplaatje voor de bezoekers compleet te maken, zodat ze een zorgeloze én onvergetelijke dag beleven.

Interactieve platformen

Digitalisering heeft ook de evenementenbranche verandert. Zo kunnen bezoekers altijd en overal hun mening delen, zo ook klachten over bijvoorbeeld bereikbaarheid, parkeergelegenheid, horecaprijzen of beveiliging. Het is van belang dat er snel en adequaat op gereageerd wordt. Daarom hebben veel bedrijven social media-teams in dienst. Dit draagt ook bij aan het persoonlijk contact met bezoekers en het vertrouwen.

Tips voor organisatoren

Voor organisatoren is het van belang om rekening te houden met deze trends. Toch blijft het belangrijkste dat ze blijven meebewegen met de doelgroep en van hen blijven leren: waar zitten ze, wat vinden ze belangrijk en hoe bereik je ze?

Hiervoor kunnen zij bijvoorbeeld samenwerken met de evenementenlocaties. Die hebben de expertise in huis en kunnen meedenken over bijvoorbeeld de catering en styling om zo een totaalbeleving neer te zetten voor de bezoekers.

Ben jij ook op zoek naar een locatiepartner die ook met jou als eventorganisator kan meedenken? Kijk dan op organiseren-bij-libema.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo