Locatie als beurslocatie

showUP in Expo Haarlemmermeer

Begin september heeft Expo Haarlemmermeer het prachtige evenement showUP mogen ontvangen. Deze moderne en stijlvolle inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeauartikelen heeft hier haar twaalfde editie gehouden. We gaan duiken in hoe showUP de locatie gebruikt als aanvulling op hun evenement.

Expo Haarlemmermeer en showUP 

Na de vierde editie van showUP bleek de eerdere locatie te klein te worden, waardoor de keuze op Expo Haarlemmermeer viel. Het glazen dak met zonnepanelen zorgt voor een natuurlijk licht in de locatie en maakt deze locatie uniek. Dat vindt Daan van Trigt, organisator van showUP, ook. Voor hem past het uitstekend in het thema en de uitstraling van showUP:Zeker van binnen naar buiten: dat is voor deze locatie een thema opzich en daar maken we graag gebruik van. Buitenactiviteiten organiseren en daglicht binnenlaten en die look & feel goed kunnen uitvoerendat kan hier perfect. 

De beursvloer 

Door de jaarlijkse uitbreidingen van de beurs, verandert de indeling van de beursvloer ook elk jaar. De oppervlakte van de hal is vorig jaar verdubbeld, wat voor showUP goed uitkwam. Hierdoor konden zij ook weer verder uitbreiden. Dit zorgde er ook voor dat de opzet van de beurs kon veranderen, aldus Daan: “Stands hebben geen tussenwand, waardoor wandelpaden niet 4 meter maar 8 meter breed lijken. Dat geeft de beurs een heel ander gevoel. Dat wordt nog eens versterkt door een locatie die heel veel daglicht toelaat en daardoor lijkt het dat, je zodra je de beursvloer oploopt, een totaal andere wereld binnenloopt.” 

Daarbij heeft showUP dit jaar gekozen voor een andere ingang. Door de ingang van de beurs te verplaatsen naar de zijkant, werd de routing ook anders. Door dit soort kleine veranderingen en mogelijkheden, is de beurs elk jaar anders en dynamischer.

Congressen 

Expo Haarlemmermeer heeft een auditorium, waar in het geval van showUP lezingen werden gehouden. Dit auditorium is uniek in zijn soort, aangezien de ruimte gemaakt is van klei. Ook dit draagt weer bij aan het natuurlijke aspect van Expo Haarlemmermeer. Met 300 zitplaatsen en 300 staanplaatsen, is het auditorium uiterst geschikt voor presentaties, congressen en voor lezingen, zoals bij showUP.

Internationale mogelijkheden 

Voor het organiseren van een internationaal evenement of beurs, is Expo Haarlemmermeer ook nog eens gunstig gelegen. Met Schiphol om de hoek is het mogelijk om internationale bezoekers makkelijker te voorzien van een aanvliegroute en accommodatiegelegenheden. Ook Daan van Trigt merkt dat internationaal gezien er meer mogelijkheden zijn: Internationaal liggen er wel kansen voor ons nu. Op dit moment hebben we al 20% buitenlands bezoek. Dat is dan vooral België en grensstreek Duitsland.” 

Kortom, Expo Haarlemmermeer is een locatie met een natuurlijke en duurzame uitstraling in een ideaal gelegen omgeving!  

Wilt u meer informatie over deze locatie of wilt u meer te weten komen over de andere locaties van Libéma Beurzen & Evenementen? Vraag het locatiemagazine aan.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo