Ricoh Open heet voortaan Libéma Open

Het enige internationale tennistoernooi op gras in Nederland

‘Ricoh Open’ tennistoernooi heet voortaan ‘Libéma Open’

Ieder jaar wordt het terrein van Autotron Rosmalen omgetoverd tot een internationaal speelveld voor bekende tennissterren. Tot vorige jaar heette dit ATP- en WTA-tennistoernooi ‘Ricoh open’ met als hoofdsponsor Ricoh Nederland. Het toernooi zal met ingang van dit jaar de nieuwe naam ‘Libéma Open’ dragen.

Nieuwe sponsor, nieuwe naamgeving

In 2016 trad Ricoh Nederland voor het eerst op als hoofdsponsor voor het tennistoernooi. De overeenkomst is echter beëindigd, waardoor de organisatie ruimschoots de gelegenheid kreeg om op zoek te gaan naar een nieuwe naamgever.

Marcel Hunze, toernooidirecteur: ‘Natuurlijk is het jammer dat onze samenwerking met Ricoh is beëindigd, maar we kijken terug op twee mooie en succesvolle edities en een uitstekende samenwerking. We zijn verheugd dat Libéma haar naam aan het toernooi heeft verbonden en kijken uit naar een prachtige editie.’

Libéma, tevens eigenaar van Autotron, was in 1989 één van de initiatiefnemers van dit grastoernooi en is daarom intensief verbonden met het toernooi. Inmiddels is Libéma uitgegroeid tot één van de grootste vrijetijdsconcerns van Nederland met meer dan 20 locaties en ruim 4 miljoen bezoekers per jaar.

Dirk Lips, algemeen directeur van Libéma: ‘Libéma heeft een hechte band met het toernooi. De naamgeving biedt volop mogelijkheden onze activiteiten te presenteren aan een grote doelgroep.’

Internationale spelers

Naast de nieuwe naam komt niemand minder dan Andy Murray naar Libéma open in Rosmalen. De in Londen woonachtige Schot maakt bij het toernooi zijn comeback na een langdurige heupblessure.

Deze meervoudig Wimbledon winnaar, US Opentitel in 2012, finaleplaats op de Australian Open en in 2016 in de eindstrijd op Roland Garros zal niet de enige internationale bekende speler zijn die acte de préséance geeft.

Libéma Open wordt gehouden van 11 tot en met 17 juni op de grasbanen van Autotron Rosmalen. Het toernooi is zoals gebruikelijk een gecombineerd ATP- en WTA-evenement. Kijk op de website van Libéma Open of het Autotron voor meer informatie over het evenement.

Libéma Open

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijkse nieuws, kennis en interviews uit de branche.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo