Ondernemers vertellen: The Reality

Voorzitter Tim Wijers over het succes en de groei van het evenement

The Reality is een gaming evenement in Expo Assen. Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 2006 op een andere locatie. In 2015 verhuisden ze naar Expo Assen. Nu heeft The Reality meer dan 1300 deelnemers aan de LAN-party en een groot aantal dagbezoekers die dit evenement bezoeken. Voorzitter van The Reality Tim Wijers vertelt over de groei en het succes van zijn evenement. 

Sociaal samenzijn en maatschappelijk belang

Als deelnemer van The Reality ben je van vrijdagmiddag tot zondagmiddag welkom in de Expo Assen om een weekend lang te gamen, socializen en deel te nemen aan de activiteiten. Maar dit gaming evenement is meer dan een plaats waar bezoekers samenkomt om te gamen en alles wat daarbij hoort. Het is ook zeker bedoeld als een plek waar iedereen samen kan zijn, een sociale plek. Tim Wijers legt uit: “Ik denk dat ons succes voornamelijk ligt in het sociaal aspect. We zorgen voor heel veel sociale activiteiten, met elkaar bezig zijn, we zorgen dat er genoeg mogelijkheden zijn om voor mensen om samen te zijn. Natuurlijk is het ook heel belangrijk voor mensen om elkaar te ontmoeten. Veel mensen kennen elkaar online. Het is ook belangrijk om elkaar een keer te zien, om elkaar een keer echt te zien en elkaar een keer te beleven. Ja, dat is de kracht.”

Niet alleen het sociaal samenzijn, maar ook het maatschappelijk belang van dit evenement is erg belangrijk. Tegenwoordig zijn jongeren erg op zichzelf en is gezonde voeding steeds meer een belangrijk aspect tijdens evenement. Tim Wijers legt uit hoe hij met de organisatie van The Reality hierop inspeelt: “Het maatschappelijk belang is ook belangrijk. We proberen iedereen wat meer achter z’n pc weg te trekken en het meer sociaal met elkaar bezig zijn. Dat ze ook actief bij elkaar zijn. Daarbij ook voeding. We willen de keuze bieden met gezonde voeding, afgewisseld met snelle hap. We willen ze sturen, maar het niet doordrukken. We moeten de keuze geven. Als we te veel sturen, dan wordt het een verplichting.”

Snel schakelen

Niets is zo veranderlijk als de evenementenwereld. Waar tegenwoordig alles zo snel gaat en we niet snel meer bij stilstaan en we overal van op de hoogte moeten zijn, is het ook fijn als daarin gefaciliteerd wordt. Voor een gaming evenement is bijvoorbeeld internetsnelheid zeer belangrijk. Tim Wijers legt uit: “We begrepen dat er meer vraag was naar de internetvoorziening. We hebben ervoor gekozen om zelf een internetkabel te graven naar Expo Assen. De afgelopen 19 edities is er veel veranderd qua internetsnelheid. De internetlijn die we nu hebben aangelegd is zeker bestendig voor de toekomst. We hebben hem nu aangelegd, zodat we hier zeker nog een paar jaar kunnen zitten. Daarbij was de samenwerking met Libéma heel erg belangrijk, want wij wilden die internetvoorziening aanleggen en daarbij heeft Libéma mee gefaciliteerd.”

Het is ook belangrijk om snel te kunnen schakelen om alle facetten van een evenement te kunnen belichten en niks te vergeten. Daarbij is het team om je heen belangrijk: “We hebben een hele organisatie waar wij omheen draaien. Zij hebben kennis van verschillende facetten. En door die kennis kun je snel schakelen.”

Meten is weten

Het inspelen op de doelgroep en de bezoekers is erg belangrijk. Het aanspreken van nieuwe doelgroepen en de bestaande doelgroep te blijven laten komen is daarom van belang. Tim Wijers: “Daarbij is het ook belangrijk om een nieuwe doelgroep aan te blijven spreken. De oudere doelgroep groeit met ons mee en wij proberen door nieuwe onderdelen en games te promoten, zo een nieuwe en jongere doelgroep te betrekken. Ook vragen we feedback van onze bezoekers, ook via social media. Hier proberen we zo veel mogelijk op in te spelen. Je kunt natuurlijk niet iedereen hierin tegemoetkomen, dus je zult altijd alles af moeten wegen.”

Tekeningen en draaiboek

De laatste tip van Tim Wijers is ordenen. Door zo veel mogelijk op papier te zetten, heb je alles gecoverd: “Breng alles in kaart. Niet alleen voor de vergunningen, maar ook voor externe leveranciers en voor intern de organisatie. Met een draaiboek en een tekening heb je gewoon die spullen nodig, ook als er iemand wegvalt.”

Wil je meer informatie over organiseren in Expo Assen of één van de andere locaties? Vraag het locatiemagazine aan.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo