Ondernemers vertellen: Horse Event

Gijs Bartels over het succes van Horse Event

Een aantal weken geleden hebben wij het vernieuwde succes in Expo Haarlemmermeer gedeeld: Horse Event. Dit hebben wij toen voornamelijk in woorden gedaan. Nu hebben we ook een prachtige video. In deze video vertelt ondernemer Gijs Bartels zijn succes van Horse Event. Zeker de verhuizing van de locatie was voor Gijs Bartels van groot belang, om zo de combinatie van een in- en outdoor evenement te creëren. 

De locatie 

Gijs Bartels geeft aan dat de keuze voor een locatie voor je evenement erg belangrijk is. In het verleden kampten ze met wat problemen bij de organisatie van Horse Event. Zo was er op voorgaande locaties alleen een mogelijkheid om buiten te organiseren. Dit is voor een paardensportevenement vaak het geval. Met de verhuizing van locatie naar Expo Haarlemmermeer is Gijs Bartels is erg blij met de combinatie van buiten en binnen. Dit komt mede door de wisselende weersomstandigheden in Nederland: “De juiste locatie en de juiste setting vinden is voor je evenement heel erg belangrijk. Als je in deze locatie binnen staat, dan heb je door de lichtinval alsnog het gevoel dat je buiten bent.”  

Voor paardensportevenementen is de ligging van Expo Haarlemmermeer ook nog eens gunstig: “Deze locatie heeft een vaste parkeergelegenheid, een goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en ligt middenin de Randstad. En daar komt toch het grootste deel van onze doelgroep vandaan.” 

Het team 

Een goede samenwerking met de mensen om je heen is iets wat Gijs Bartels ook erg belangrijk vindt. Hij heeft een goed en hardwerkend vast team om zich heen, dat geheel zelfstandig opereert: “We doen veel zelf, dat is onze kracht.” 

Daarbij was de samenwerking met de organisatie van Expo Haarlemmermeer ook een goede match. Gijs Bartels: “Meteen werden zaken opgelost en er was een prettige klik met de organisatie. Er zijn korte lijntjes en ze zijn hands-on. Er is altijd een lach op het gezicht, een positieve insteek zit er altijd achter. Als ik het in 2 woorden moet samenvatten: flexibiliteit en gezelligheid.” 

En hoe nu verder? 

Helaas ziet Gijs Bartels een teruggang in bezoekersaantallen in de (paarden)sportevenementen. Gelukkig geldt dat niet voor Horse Event en hier is hij trots op. Integendeel zelfs: het was voor de eerste keer uitverkocht voor het weekend. Dat was boven verwachting. Natuurlijk is er nog wel een uitdagend doel voor de toekomst: de vrijdag ook uitverkopen. 

Volgens Gijs Bartels is het goed om kritisch te blijven: “Ik ben trots op wat we nu hebben neergezet, maar ik ben ook kritisch. Je probeert altijd dingen te verbeteren. Je moet continu je concept onder de loep nemen.” De locatie kan bijdragen om het concept van Horse Event verder uit te werken en bij te dragen aan de ambitie. De mogelijkheid om uit te wijken naar de Groene Weelde, het natuurgebied aangrenzend aan Expo Haarlemmermeer is daar een mooi voorbeeld van. 

En hoe ziet Gijs Bartels de toekomst? “Je moet altijd een blik op de toekomst hebben en wij gaan rustig doorbouwen.” 

Wilt u meer te weten komen over Expo Haarlemmermeer of over één van de andere evenementenlocaties? Bekijk dan het locatiemagazine.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo