Uitgelicht: Nederlands IJsbeelden Festival

IJsselhallen Zwolle heeft afgelopen weekend dit prachtige festival afgetrapt

Het Nederlands IJsbeelden Festival: hét winterse evenement staat de komende maanden in IJsselhallen Zwolle. Dit festival heeft dit jaar als thema “Wereldberoemde verhalen”. Wij bekijken wat dit evenement zo bijzonder maakt.

Wereldberoemde verhalen

Het Nederlands IJsbeelden Festival heeft dit jaar als thema “Wereldberoemde verhalen”. IJskunstenaars van over de hele wereld zijn naar Zwolle gekomen, waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Het Nederlands IJsbeelden Festival vertelt: “Special effects met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Animal Farm, Alice in Wonderland en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt.”

De IJsselhallen

De IJsselhallen wordt omgetoverd tot een Winter Wonderland. De hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca. Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gecreëerd. Een gratis plein met kermisattracties, games en springkussens. Een treintje brengt u na het bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival gratis naar de binnenstad van Zwolle, slechts 7 minuten lopen verwijderd van de IJsselhallen.

Door deze verbinding met de stad te creëren en de marketing naar elkaar toe uit te zetten, verbetert de positionering van de stad Zwolle. Door het bruisende centrum, vol geschiedenis, te verbinden met de IJsselhallen, komt alles samen.

Hanzestad Zwolle

Daarbij is Zwolle een van de negen Hanzesteden. Hanzesteden vertelt: “Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden onze Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Vierhonderd jaar lang werkten zo’n 200 Hanzesteden samen binnen een Europese Unie ‘Avant a lettre’. De handel ging grotendeels over zee met de eerste vrachtschepen van de middeleeuwen, de Kogges. Een geweldig stukje historie dat onze steden veel welvaart heeft gebracht.”

Bekijk hier de promo video van het Nederlands IJsbeelden Festival:

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij IJsselhallen Zwolle of één van onze andere beurzen- en evenementenlocaties? Vraag dan ons locatiemagazine aan.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo