Locatie als sportevenementlocatie: EK Veldrijden op het Autotron

Hoe deze locatie in het teken stond van de wielersport

Afgelopen weekend werd het UEC EK Veldrijden georganiseerd op het terrein van Autrotron. Dit wielerevenement, dat mede georganiseerd werd door Libéma Profcycling, gaf een unieke betekenis aan het evenemententerrein. Dit komt door het parcours van 2,9 kilometer en door de 10.000 liefhebbers van de wielersport die het evenement bezochten. Hoe werd van het evenemententerrein gebruikgemaakt?

Het terrein

Parcoursbouwer Richard Groenendaal vertelt voorafgaand aan het EK Veldrijden: “Het parcours is voor negentig procent gelijk aan de GP van Brabant van vorig jaar, we hebben toen ook de basis willen neerleggen voor dit evenement. De verschillen zijn een extra zandbak, een schuine kant en een gedeelte waar je met vlonders over het water komt te rijden.”

In totaal had het parcours drie bruggen en twee zandstroken, een schuine kant, balken en wordt over verhard wegdek, gras, zand en een stuk door het bos gereden. Groenendaal: “Het is een modern parcours waar veel snelheid in zit. Je rijdt met hoge snelheid van hindernis naar hindernis. Het is mijn verwachting dat het lang bij elkaar kan blijven in alle categorieën.”

“Het parcours in Rosmalen wordt door alle renners uit alle landen geprezen. Met zandstroken, bruggen, balken en een deel door het bos is het gevarieerder dan menig cross in een Belgisch weiland”, aldus het AD. Ook de bezoekers konden bijna aan het gehele parcours de veldrijders van dichtbij aanschouwen.

Het parcours van EK Veldrijden was naast op de grasvlakte ook op het achtergelegen strand en in de bossen aangelegd. Hiervoor werd er gebruikgemaakt van het gehele Autotron terrein. Hindernissen in de vorm van trappen en heuveltjes hoefden niet aangelegd te worden. Er werd hier gebruik van de restanten van het oude themapark Autotron. Door middel van een brug gingen die renners over het water heen. Dus ook evenementen in combinatie met het meer en de achterliggende gebieden behoren tot de mogelijkheden.

De locatie

Autotron is een unieke evenementenlocatie door de ligging aan het water en midden in het groen. Door de geweldige herfstkleuren tijdens dit evenement konden bezoekers en sporters ook genieten van een geweldige natuurlijke ambiance. Naast het UEC EK Veldrijden vindt ook jaarlijks Libéma Open plaats. Het enige grastennistoernooi van Nederland met tennissers die het op topsportniveau tegen elkaar opnemen.

Libéma Profcyling

Libéma Profcycling is in vele takken van de wielersport actief. Zij zijn organisator van grote wielerevenementen en projecten op weg, baan en veld zoals bijvoorbeeld de Giro d’Italia, Tour de France, WK’s, EK’s, Wereldbeker en nationale kampioenschappen. Zo hebben zij ook bijgedragen aan de organisatie van dit wielerevenement. Bekijk hier de aftermovie van dag 3:

Wilt u meer informatie over het organiseren bij Autotron Rosmalen of één van onze andere evenementlocaties? Vraag dan ons locatiemagazine aan.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo