Uitgelicht: NK Baanwielrennen in Omnisport

De KNWU zet de wielerbaan in vuur en vlam tijdens dit NK van 27 t/m 30 december

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 december staan de beste baanwielrenners van Nederland op de baan op het Nederlands Kampioenschap in Omnisport Apeldoorn. Wij lichten dit prachtige wielerevenement, in samenwerking met Libéma Profcycling, uit.

KNWU NK Baanwielrennen

Het wereldkampioenschap op de baan eerder dit jaar in Apeldoorn was een doorslaand succes voor de Nederlandse ploeg, die van de openings- tot de slotdag succesvol was. Er is een nieuwe kans om vedetten als Kirsten Wild, Jeffrey Hoogland en Elis Ligtlee van dichtbij in actie te zien tussen Kerst en Oud en Nieuw!

Meervoudig wereldkampioene Kirsten Wild – die zal aantreden in haar in Apeldoorn veroverde regenboogtrui – is niet de enige vedette die op haar thuisbaan in actie te zien is. Ook olympisch kampioene Elis Ligtlee tekent present. De Eerbeekse won in Rio goud op de keirin en zal nu azen op een nationale titel. Met een steeds sterker veld concurrentes is strijd op de sprintnummers bij de vrouwen gegarandeerd.

Bij de mannen is het niet anders. Het trio van BEAT Cycling Club – Matthijs Büchli, Theo Bos en Roy van den Berg – neemt het op tegen het sterke blok van oranje met Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Nils van ’t Hoenderdaal en Sam Ligtlee voorop. De top was nog nooit zo breed in Nederland en dan te bedenken dat een nieuwe lichting ook loert op een kans om zich in de strijd om de medailles te mengen.

Het programma

Op het programma staan en stonden de volgende onderdelen:

27/12: Sprint Mannen, Individuele achtervolging Mannen, 500 meter tijdrit vrouwen en Puntenkoers vrouwen.

28/12: Scratch mannen, Individuele achtervolging vrouwen en Sprint vrouwen.

29/12: 1 km tijdrit mannen, Keirin vrouwen, Puntenkoers Mannen en Koppelkoers vrouwen.

30/12: Keirin mannen, Scratch vrouwen en Koppelkoers mannen.

Libéma Profcycling

Libéma Profcycling is in vele takken van de wielersport actief. Zij zijn organisator van grote wielerevenementen en projecten op weg, baan en veld zoals bijvoorbeeld de Giro d’Italia, Tour de France, WK’s, EK’s, Wereldbeker en nationale kampioenschappen. Zo hebben zij ook bijgedragen aan de organisatie van dit wielerevenement.

Wilt u meer informatie over Omnisport Apeldoorn of één van onze andere beurzen- en evenementenlocaties? Vraag dan ons locatiemagazine aan.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo