3 redenen om te kiezen voor een unieke eventlocatie

Tegenwoordig komen organisatoren niet meer weg met een standaard eventlocatie die puur voldoet aan de basisfaciliteiten die een bepaald event nodig heeft.

Om een onuitwisbare indruk te maken met je event moet alleen al de locatie uniek en bijzonder zijn. Maar wat voegt een unieke locatie nou écht toe aan je evenement?

1. Beleving

Door je event te organiseren op een unieke locatie geef je jouw event en jouw gasten een bijzondere beleving. Heb je er ooit aan gedacht om bijvoorbeeld een sportieve beurs in het midden van een wielerbaan te organiseren? Of een klassiek concert in een unieke setting: midden in de bossen?

Dat hier behoefte aan is, blijkt wel uit de opkomst van de vele unieke eventlocaties in Nederland. Daarnaast zie je dat organisatoren een totaalbeleving willen creëren voor hun bezoekers, waarbij een unieke locatie een belangrijke rol speelt

2. ‘WOW’-factor

Een bijzondere locatie die bij je event past, zorgt ervoor dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Het maakt je concept compleet en het zorgt ervoor dat je bezoekers het ‘WOW’-effect ervaren. Zo zorgt een sprookjesachtige omgeving voor een romantisch gevoel en is daarom een perfecte locatie voor een trouwbeurs. Een ander voorbeeld is de International Floriculture Trade Fair die recent plaatsvond in Expo Haarlemmermeer.

IFTF is een internationale bloemenvakbeurs. De kleurrijke bloemencreaties die worden tentoongesteld komen prachtig tot zijn uiting in het gebouw dat geheel uit glas bestaat. Door de glazen constructie van het gebouw, krijg je het idee dat je in een bloemenkas loopt. Dit in combinatie met de ligging in een groene omgeving vormt voor deze beurs de ‘WOW’-factor.

3. Een goede eerste indruk

Het is niet alleen de beleving van het event die je bezoekers bijblijft, het oog wilt ook wat. Een locatie die anders is dan andere zorgt voor een verassende eerste indruk bij je bezoekers. Wie kijkt er nou zijn ogen niet uit midden in een kerk met prachtig glas in lood?

Kortom een unieke locatie zorgt ervoor dat je event op alle vlakken volledig tot zijn recht komt.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij u de laatste ontwikkelingen, updates uit de markt en interessante blogs.

  •  *
  •  *
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo